Prajitură cu Ghimbir și Mere din: mere, ghimbir, unt, zahar, oua, faina de grau, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, sare, nuci, zahar pudra. Ingrediente: 2 mere mari, curățate și tăiate cubulețe 2 linguri de ghimbir proaspăt, ras 1/2 cană de unt topit 1 cană de zahăr 2 ouă 2 cupe de făină […]
Barbusa cu fructe de padure
PrinteazaBarbusa cu fructe de padure din: faina, unt, zahar pudra, oua, smantana, prune, coaja de lamaie, scortisoara.
Ingrediente:
- 300 g făină
- 200 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 6 ouă
- 50 ml smântână
- 1 kg prune
- coajă de lămâie
- scorţişoară
Mod de preparare:
Barbusa cu fructe de padure: Amesteci făina + untul cu 3 gălbenuşuri şi 100 g zahăr, frămânţi până obţii o cocă omogenă, pe care o laşi să stea o oră.
In acest timp desfaci prunele în două şi le cureţi de sâmburi. Presari scorţişoară şi puţin zahăr pe ele.
Intinzi aluatul în tavă, puţin mai ridicat pe margini în sus, pui fructele şi deasupra întinzi smântână amestecată cu celelalte 3 gălbenuşuri rămase cu 150 g zahăr, coaja de lămâie şi spuma de la cele 6 albuşuri bătute.
Coci la foc potrivit.
Poftă bună!
Prajitura Îngerilor – Angel Food Cake
Prajitura Îngerilor – Angel Food Cake din: faina, zahar pudra, albusuri de ou, crema tartar, sare, extract de vanilie, extract de migdale, extract de lamaie. Această prăjitură este cunoscută pentru aspectul ei alb și pentru textura sa pufoasă. Ingrediente: 1 cană de făină de tort sau făină de migdale 1 1/2 cană de zahăr […]