Barcute aperitiv
PrinteazaO reteta delicioasa de barcute aperitiv din: ardei capia, fasole rosie, ceapa rosie, ardei capia, sare, piper, praz, ulei de masline, ciuperci, pesmet, miere, spaghete, busuioc verde.
- 8 ardei capia
- 300 g fasole boabe roşie şi albă
- 1 ceapă roşie
- 1 ardei capia
- sare
- piper
- un fir praz
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 100 g ciuperci proaspett
- o lingură pesmet
- o linguriţă miere
- 30 g spaghete
- 2-3 frunze busuioc verde
Mod de preparare:
Se taie ardeii capia în aşa fel încât să poată fi umpluţi, se curăţă de seminţe, se spală bine şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
Separat, se prepară fasolea, care în prealabil a fost ţinută în apă câteva ore, fiartă şi strecurată. Se pune în tigaie cu un strop de ulei de măsline, cu ceapa şi prazul tăiate potrivit, şi se lasă să se călească la foc mic.
Se taie ardeiul feliuţe, la fel şi capacele ramase de la ardeiul capia se curăţă ciupercile, se taie felii şi se adaigă în tigaie peste celelalte ingrediente. Dacă mai este nevoie, se toarnă un strop de apă din când în când, să nu se lipească.
Se condimentează cu sare şi piper şi, spre sfârşit, se adaugă o lingură de pesmet, mierea, apoi se lasă câteva minute la rece. Se pun spaghetele la fiert şi se amesteca apoi cu restul de compoziţie.
Se umplu ardeii capia şi se servesc ca aperitiv.
Pofta buna!