Barcute cu cartofi

Printeaza

Barcute cu cartofi din: cartofi, sare, sparanghel, supa de legume, unt, tarhon, vin, paine, ulei, branza.

Ingrediente:

  • 8 cartofi mari pentru fiert
  • sare
  • 1 kg sparanghel verde
  • 750 ml supă de legume
  • 3 linguri de unt clarificat
  • 1 legătură de tarhon
  • 2 cl vin de Madeira
  • 2 felii de pâine de secară integrală
  • 2 linguri de ulei
  • 200 g brânză rasă

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se fierb în apă puţin sărată timp de circa 25 de minute. Intre timp, se spală sparanghelul, se taie în partea de jos, apoi se porţionează în bucăţi şi se fierbe aproximativ 10 minute în supa de legume încălzită.

După aceea, se scoate din supă şi se lasă la scurs. Se varsă apă de pe cartofi, iar aceştia se taie în două şi se golesc cu grijă de miez.

Sparanghelul se căleşte în untul clarificat încins. Tarhonul se spală, se usucă, se toacă mărunt şi se adaugă în tigaie împreună cu vinul de Madeira.

Pâinea se fărâmiţează şi se amestecă cu uleiul. Cartofii se umplu apoi cu sparanghelul şi cu firimiturile de pâine, iar pe deasupra se presară brânza.

La final, bărcuţele de cartofi se coc circa 10 minute pe şina din mijloc a cuptorului.

Barcute cu cartofi

Barcute_cu_cartofi

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.