Barcute cu crema de castane
PrinteazaBarcute cu crema de castane din: unt, sare, zahar pudra, zahar vanilat, faina, ou, castane, zahar tos, frisca, apa, esenta de vanilie, scortisoara, lamaie, portocale si menta.
- 200 g unt
- 3 g sare
- 85 g zahar pudra
- 375 g faina
- doua pliculete zahar vanilat
- un ou
- 400 g castane
- 325 g zahar tos
- 125 ml frisca
- 200 ml apa
- esenta de vanilie
- o lingurita scortisoara
- o lamaie
- o portocale
- menta verde
Mod de preparare:
Se mixează oul cu untul, sarea, zahărul pudră şi un pliculeţ de zahăr vanilinat. Se adaugă făina şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare.
Se înfăşoară în folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute. Se întinde o foaie subţire, se decupează ovale şi se aşază în forme de tartă unse cu unt.
Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc ca să nu se umfle la copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 15-20 de minute.
Se lasă să se răcească două minute în forme, apoi se scot pe un grătar. Castanele se crestează pe o parte, se introduc într-o oală cu apă şi se fierb până se desfac şi se înmoaie.
Se scurg de apă, se deco- jesc şi miezul se pasează. Zahărul se fierbe cu apa până devine un sirop, se adaugă zahărul vanilinat şi o linguriţă cu esenţă de vanilie şi se toarnă peste piureul de castane.
Se adaugă frişca, se mixează, se lasă să se răcească şi se umplu formele de tartă.
La umplutura se mai pot adauga scoaja de lamaie sau portocala si menta.
Barcute cu crema de castane
Pofta buna!
Nu-mi plac barcutele astea!