Barcute cu ardei capia
PrinteazaBarcute cu ardei capia din: faina, lapte, ou, ulei, drojdie, zahar, sare, ceapa, ardei, cascaval, friptura, verdeata.
Aluat:
- 220 g făină
- 125 ml lapte călduţ
- 1 ou
- 2 linguri ulei
- 1/2 plic de drojdie
- 1/2 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă sare
Umplutură:
- 250 g friptură (vită, porc etc.)
- 1 ceapă mică
- 1 ardei capia
- 100 g caşcaval
- verdeaţă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregăteşte o maia din drojdie, zahăr şi puţin lapte călduţ. Lasă 10 minute deoparte.
Intr-un vas, pune făina, sarea, restul de lapte cald, oul, uleiul şi maiaua. Frământă şi ţine la crescut 30 de minute, împarte aluatul în patru sfere.
Intinde fiecare sferă, pune carne tocată cu cuţitul, ardei tăiat cubuleţe, ceapă mărunţită, sare, piper şi rade caşcaval, lăsând marginile libere. Ridică marginile peste caşcaval şi presează capetele.
Dă-le la cuptor 15 minute.
Serveşte bărcuţele calde, decorate cu verdeaţă.
Pofta buna!