Barcute cu arpagic si ceapa verde

Printeaza

Barcute cu arpagic si ceapa verde din: faina, margarina, apa, ulei, sare, arpagic, ceapa verde, oregano, piper, sare, ulei.

Ingrediente:Barcute_cu_arpagic_si_ceapa_verde

pentru aluat:

  • 550 g faina
  • 250 g margaina
  • 200 ml apa
  • 4 linguri de ulei
  • 1/4 lingurita de sare

pentru umplutura:

  • 500 g arpagic
  • 5 fire de ceapa verde
  • oregano
  • piper
  • sare
  • 30 ml ulei

 

Mod de preparare:

Cerne intr-un castron 400 g de faina, iar in mijloc fa o adancitura in care pui sare, uleiul si apa. Framanta un aluat potrivit de tare si lasa-l sa se odihneasca. Separat amesteca faina ramasa cu margarina moale pana ce obtii o pasta.

Pe o planseta presarata cu faina, intinde aluatul cu sucitorul si unge-l cu pasta de margarina. Ruleaza alautul, impacheteaza-l in folie si pune-l in frigider pentru o ora. Taie sulul de aluat in doua bucati, pe care le asezi vertical, le presezi si le intinzi cu sucitorul sub forma unor foi de 4-5 mm grosime.

Foloseste o tava speciala, cu adancituri sub forma de barcute. Tapeteaza adanciturile din tava cu fasii de aluat.

Prepara umplutura: Curata ceapa verde si arpagicul. Toaca ceapa in bucati de 1-2 cm. Caleste in uleiul incins ceapa verde si arpagicul, iar cand s-au inmuiat si rumenit usor, presara oregano, sare si piper dupa gust. Ia de pe foc si mai amesteca un pic.

Pe fiecare barcuta de aluat, asaza in mijloc umplutura, pune tava in cuptor si coace 1/4 ora, la foc iute. Serveste barcutele ca aperitiv cald.

Barcute cu arpagic si ceapa verde

Barcute_cu_arpagic_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.