Barcute cu crema de nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de barcute cu crema de nuci din: pere, nuci, branza mascarpone, oua, zahar vanilat, frisca, piscoturi, capsui, menta.

Ingrediente:Barcute cu crema de nuci

  • 8 pere mari
  • 200 g nuci
  • 250 g brânză mascarpone
  • 2 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr pudră
  • un pliculeţ zahăr vanilat
  • 300 g frişcă naturală
  • 4 pişcoturi
  • 4 căpşunele confiate sau proaspete
  • mentă proaspătă
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Se curăţă perele, se spală, se lasă să se scurgă în sită şi se scot sâmburii cu o lingură. Se stropesc cu zeama de la o lămâie şi se aşază pe un platou. Separat, se pun găl­benuşurile într-un bol şi se mixează împreună cu zahărul pudră şi zahă­rul vanilat.

Se amestecă până se obţine o cremă pufoasă. Se adaugă mascarpone şi se amestecă în continuare.  Se lasă la rece cât timp se pregăteşte frişca şi apoi se amestecă uşor, până se obţine o cremă foarte fină şi pufoasă, între timp, se pun nucile la copt pentru câteva minute, se lasă la rece şi se macină. Pişco­turile se zdrobesc sau se macină şi ele şi se amestecă cu crema mascarpone şi o parte din nucile coapte şi mă­cinate.

Jumătăţile de pere se umplu cu cremă, se presară cu nucă mă­cinată şi se ornează cu mentă şi feliuţe de căpşuni, în funcţie de preferinţele fiecăruia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.