Barcute cu gem
PrinteazaBarcute cu gem din: gem de visine, oua, drojdie, unt, zahar, sare, lapte, faina.
- gem de vinsine
pentru aluat:
- 2 oua
- 59 g drojdie proaspata
- 100 g unt
- 100 g zahar
- sare
- 200 ml lapte
- 2 pahare cu faina
Mod de preparare:
Topeşte untul la bain-marie, după care adaugă zahărul. Bate ouăle cu sare. Adaugă drojdia şi amestecă până se dizolvă. Toarnă treptat untul topit şi laptele. Presară făina şi frământă un aluat potrivit de moale.
Acoperă cu un şervet şi lasă la cald 30-40 de minute. Din aluatul întinde o foaie potrivit de groasă. Taie dreptunghiuri mai mari şi în mijlocul fiecăruia pune câte o lingură cu gem.
Uneşte deasupra marginile şi aşază- le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor 30 de minute.
Poftă bună!