Bărcuţe cu mămăligă
PrinteazaBărcuţe cu mămăligă din: dovlecei, ceapa verde, marar, ardei capia, boabe de porumb, apa, malai, unt, sare, branza telemea, branza de oaie.
- 4 dovlecei
- o legatura de ceapa verde
- o legatura de marar
- doi ardei capia
- 150 g porumb boabe
- 700 ml apa
- 250 g malai
- 100 g unt
- sare
- branza telemea
- branza de oaie
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se fierb zece minute în apă clocotită, se taie jumătăţi şi se pun la scurs pe un tocător. Apa se pune la fiert cu o linguriţă cu sare şi când clocoteşte se adaugă mălaiul. Se amestecă bine cu un tel, se fierbe până se îngroaşă compoziţia şi se ia de pe foc.
Se adaugă trei sferturi din unt, ceapa verde tocată mărunt, ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi mărarul tocat. Se presară porumbul boabe, se amestecă, se verifică de gust şi se adaugă sare în caz ca este nevoie. Se încinge într-o tigaie untul rămas, se pun jumătăţile de dovlecei scurse şi se prăjesc câte cinci minute pe fiecare parte.
Se presează mijlocul cu o furcculiţă, se pune mămăliga cu legume, se aşază pe o tavă şi se introduc la cuptor pentru zece minute. La mamaliga se mai poate adauga branza telemea rasa sau branza de oaie.
Bărcuţe cu mămăligă
Pofta buna!