Bărcuţe cu mămăligă

Printeaza

Bărcuţe cu mămăligă din: dovlecei, ceapa verde, marar, ardei capia, boabe de porumb, apa, malai, unt, sare, branza telemea, branza de oaie.

Ingrediente:Barcute_cu_mamaliga

  • 4 dovlecei
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de marar
  • doi ardei capia
  • 150 g porumb boabe
  • 700 ml apa
  • 250 g malai
  • 100 g unt
  • sare
  • branza telemea
  • branza de oaie

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală, se fierb zece minute în apă clocotită, se taie jumătăţi şi se pun la scurs pe un tocător. Apa se pune la fiert cu o linguriţă cu sare şi când clocoteşte se adaugă mălaiul. Se amestecă bine cu un tel, se fierbe până se îngroaşă compoziţia şi se ia de pe foc.

Se adaugă trei sferturi din unt, ceapa verde tocată mărunt, ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi mărarul tocat. Se presară porumbul boabe, se amestecă, se verifică de gust şi se adaugă sare în caz ca este nevoie. Se încinge într-o tigaie untul rămas, se pun jumătăţile de dovlecei scurse şi se prăjesc câte cinci minute pe fiecare parte.

Se presează mijlocul cu o furcculiţă, se pune mămăliga cu legume, se aşază pe o tavă şi se introduc la cuptor pentru zece minute.  La mamaliga se mai poate adauga branza telemea rasa sau branza de oaie.

Bărcuţe cu mămăligă

Barcute_cu_mamaliga

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.