Bărcuţe de foitaj cu mere
PrinteazaBărcuţe de foitaj cu mere din: foitaj, mere acrisoare, suc de lamaie, marmelada de portocale, miez de nuca, fulgi de porumb, unt, zahar pudra.
- 450 g foitaj congelat (6 foi dreptunghiulare)
- 300 g mere acrisoare
- 2 linguri suc de lamaie
- 3 linguri amrmelada de portocale
- 50 g miez de nuca
- 4 linguri fulgi de porumb cu miere si alune
- 2 linguri unt rece
- 3 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Se lasă să se decongeleze foile de aluat. Se încinge cuptorul la 190°C. Se decojesc merele, se scot cotoarele şi se taie pulpa în felii subţiri, care se stropesc imediat cu suc de lămâie, pentru a nu se înnegri.
Foile de aluat decongelate se taie în două şi, pe planşeta tapetată cu făină, se întinde din fiecare bucată câte o foaie dreptunghiulară.
Cu un cuţit ascuţit, se marchează o margine de jur împrejurul fiecărei foi, fără a le tăia însă. Marmelada se încălzeşte într-o crăticioară.
Dreptunghiurile din interior se ung cu marmeladă, folosind pensula, şi se aşază deasupra felii de mere, ca ţiglele pe acoperiş. Se ung merele cu restul de marmeladă.
Se toacă miezul de nucă şi se amestecă împreună cu fulgii de porumb; se repartizează peste mere. Deasupra se presează fulgii de unt.
Bărcuţele se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la cuptorul pregătit cca 15-20 min. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească; se pudrează cu zahăr
Bărcuţe de foitaj cu mere
Pofta buna!
Barcutele astea chiar merg sa le incerc, insa acum nu prea am chef de experiente in bucatarie