Barcute de lamai cu ciuperci
PrinteazaBarcute de lamai cu ciuperci din: ciuperci, ou, mustarm ulei, usturoi, sare, piper, verdeata, lamai.
- 500 g ciuperci
- 1 gălbenuş
- 1 ou
- 1 linguriţă muştar
- 150 ml ulei
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper negru măcinat
- 1 legătură verdeaţă
- 5 jumătăţi de lămâie
Mod de preparare:
Speli ciupercile şi le cureţi. Le fierbi în apă uşor sărată, timp de 10 minute, la foc mediu. Scurgi în strecurătoare ciupercile fierte. In timp ce se scurg ciupercile, fierbi oul tare şi îi scoţi gălbenuşul, după ce s-a răcit.
Mixezi gălbenuşul crud, gălbenuşul fiert, muştarul şi un praf de sare. Torni câte puţin ulei şi mixezi după fiecare cantitate, până îl încorporezi.
Acreşti maioneza cu zeamă de lămâie, o sărezi după gust şi o condimentezi cu usturoiul curăţat şi zdrobit şi cu piper măcinat. Tai mărunt frunzele de pătrunjel şi ciupercile. Le adaugi în maioneză şi omogenizezi amestecul.
Cu ajutorul unei linguriţe, scoţi miezul lămâilor şi îl întrebuinţezi la un alt preparat. Poţi să storci lămâile şi apoi să îndepărtezi partea de miez rămasă, cu linguriţa.
Tai câte un căpăcel, astfel încât jumătăţile de lămâie să poată fi mai stabile pe farfurie. Umpli bărcuţele cu salata de ciuperci şi decorezi cu frunze de pătrunjel proaspăt.
Barcute de lamai cu ciuperci
Pofta buna!