Reteta zilei: Bărcuţe de legume cu şalău
PrinteazaO reteta delicioasa de barcute de legume cu salau din: vinete, file de salau, ceapa verde, ardei gras verde, ardei gras rosu, ulei de masline, coriandru pisat, sare si piper.
Ingrediente:
- 2 vinete – egale ca dimensiune
- 500 g file de salau
- 2 cepe verzi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 4-5 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita coriandru pisat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiati vinetele in jumatati, scoateti cu o lingura miezul, in asa fel incat sa raman peretii cam de 1-2 cm. Sarati vinetele in interior, intorceti-le apoi cu taietura in jos, ca sa se scurga zeama.
Taiati miezul de vinete in cubulete. Curatati ceapa si taiati-o in rondele. Curatati ardeii si taiati-i in cubulete.
Caliti legumele in ulei de masline, adaugati si miezul de vinete.
Separat rumeniti pestele, apoi taiati-l in cubulete.
Umpluteti jumatatile de vinete cu legumele calite amestecate cu pestele rumenit, condimentate cu sare, piper, coriandru pisat.
Puneti vinetele umplute intr-o tava si tineti tava la cuptor, la foc portivit, 25-30 de minute.
Bărcuţe de legume cu şalău
Poftă bună!
Nu-mi place reteta asta