Bărcuţe de piersici cu kiwi
PrinteazaO reteta delicioasa de barcute cu: piersici, miere, lamaie, frisca, kiwi, scortisoara, branza de vaci, zahar vanilat, apa, rom.
- 8 piersici
- 150 ml miere
- o lămâie
- 200 ml frişcă
- 4 kiwi
- o linguriţă cu pudră de scorţişoară
- 100 g brânză de vaci
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 250 ml apă
- o lingură cu rom
Mod de preparare:
Brânza de vaci se pune într-un castron împreună cu pulpa de kiwi, un pliculeţ de zahăr vanilinat şi frişca. Se pasează cu un mixer, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece.
Piersicile se spală, se opăresc în apă clocotilă, se curăţă de coajă, se desfac în jumătăţi şi se curăţă de sâmburi. Mierea se pune într-un castronel împreurâ cu trei linguri de suc de lămâie, un pliculeţ de zahăr vanilinat şi apa. Se presară puţină scorţişoară, se amestecă şi se toarnă într-o tavă.
Se pun deasupra piersicile, se acopera cu un capac şi se introduc în cuptorul încins unde se coc 30 de minute.Se scot din favă, se aşază pe un platou şi, după ce s-au răcit, se umplu cu crema rece. Se presară scorţişoară şi se servesc imediat.
Bărcuţe de piersici cu kiwi
Pofta buna!