Bărcuţe de piersici cu kiwi

Printeaza

O reteta delicioasa de barcute cu: piersici, miere, lamaie, frisca, kiwi, scortisoara, branza de vaci, zahar vanilat, apa, rom.

Ingrediente:Barcute_de_piersici

  • 8 piersici
  • 150 ml miere
  • o lămâie
  • 200 ml frişcă
  • 4 kiwi
  • o linguriţă cu pudră de scorţişoară
  • 100 g brânză de vaci
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • 250 ml apă
  • o lingură cu rom

Mod de preparare:

Brânza de vaci se pune într-un castron împreună cu pulpa de kiwi, un pliculeţ de zahăr vanilinat şi frişca. Se pasează cu un mixer, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece.

Piersicile se spală, se opăresc în apă clocotilă, se curăţă de coajă, se desfac în jumătăţi şi se curăţă de sâmburi. Mierea se pune într-un castronel împreurâ cu trei linguri de suc de lămâie, un pliculeţ de zahăr vanilinat şi apa. Se presară puţină scorţişoară, se amestecă şi se toarnă într-o tavă.

Se pun deasupra piersicile, se acopera cu un capac şi se intro­duc în cuptorul încins unde se coc 30 de minute.Se scot din favă, se aşază pe un platou şi, după ce s-au răcit, se umplu cu crema rece. Se pre­sară scorţişoară şi se servesc ime­diat.

Bărcuţe de piersici cu kiwi

Barcute_de_piersici

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.