Barcute de salata cu creveti

Printeaza

Barcute de salata cu creveti din: maioneza, ketchup, sos Worchestershire, lamaie, pudra de ardei iute, rosii, ceapa, sos Tabasco, salata, creveti, carne de crab, chives

Ingrediente:Barcute de salata cu creveti

Pentru sosul Marie Rose:

  • 4 linguri de maioneză
  • 3 linguri de Ketchup
  • 2 linguriţe de sos Worchestershire
  • coaja şi zeama de la 1 lămâie
  • un praf pudră de ardei iute

Pentru salsa de rosii:

  • 4 roşii, seminţele îndepărtate, tocate fin
  • 1 ceapă roşie mică, tocată fin
  • 1 1/2 lingură de sos Tabasco

Pentru servit:

  • frunze de salată verde
  • 300g de creveţi decorticaţi, gătiţi (preferabil proaspeţi)
  • 200g carne de crab (găseşti crab proaspăt pe lafourchette.ro)
  • 1/2 legătură de chives, tocate fin lămâie tăiată în semiluni, pentru servit (opţional)

 

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele pentru sosul Marie Rose şi pune-l deoparte în frigider. Procedează la fel cu  ingredientele pentru salsa de roşii. Sosurile pot fi refrigerate 24 de ore.

Aranjează frunzele de salată, creveţii, carnea de crab şi chives în boluri separate. Pune bolurile pe masă, alături de semilunile de lămâie.

La masă, pune creveti şi carne de crab pe frunzele de salată, adaugă salsa şi sos Marie Rose, apoi presară chives deasupra. Le poţi servi cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, dacă vrei.

 

Barcute de salata cu creveti

Barcute de salata cu creveti

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.