Barcute de salata cu creveti
PrinteazaBarcute de salata cu creveti din: maioneza, ketchup, sos Worchestershire, lamaie, pudra de ardei iute, rosii, ceapa, sos Tabasco, salata, creveti, carne de crab, chives
Pentru sosul Marie Rose:
- 4 linguri de maioneză
- 3 linguri de Ketchup
- 2 linguriţe de sos Worchestershire
- coaja şi zeama de la 1 lămâie
- un praf pudră de ardei iute
Pentru salsa de rosii:
- 4 roşii, seminţele îndepărtate, tocate fin
- 1 ceapă roşie mică, tocată fin
- 1 1/2 lingură de sos Tabasco
Pentru servit:
- frunze de salată verde
- 300g de creveţi decorticaţi, gătiţi (preferabil proaspeţi)
- 200g carne de crab (găseşti crab proaspăt pe lafourchette.ro)
- 1/2 legătură de chives, tocate fin lămâie tăiată în semiluni, pentru servit (opţional)
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru sosul Marie Rose şi pune-l deoparte în frigider. Procedează la fel cu ingredientele pentru salsa de roşii. Sosurile pot fi refrigerate 24 de ore.
Aranjează frunzele de salată, creveţii, carnea de crab şi chives în boluri separate. Pune bolurile pe masă, alături de semilunile de lămâie.
La masă, pune creveti şi carne de crab pe frunzele de salată, adaugă salsa şi sos Marie Rose, apoi presară chives deasupra. Le poţi servi cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, dacă vrei.
Barcute de salata cu creveti
Pofta buna!