Bărcuţe din ouă umplute
PrinteazaO reteta de barcute din oua umplute cu sunca, maioneza, oua, ceapa, gogosari murati, mustar, ulei, sare, piper si frunze de marar.
- 250 g sunca
- 100 g maioneza
- 6 oua
- 1 ceapa
- 4-5 fasii de gogosari murati
- 1 lingura mustar
- ulei
- sare
- piper
- frunze de marar
Mod de preparare:
Fierbi ouăle tari, le cureţi de coajă şi le scoţi gălbenuşurile. Cureţi ceapa, o speli şi dai pe râzătoare. într-un castron, pui gălbenuşurile pe care ie amesteci cu maioneză, muştar şi ceapa rasă.
Condimentezi cu sare şi piper după gust. Cu această compoziţie umpli jumătăţile de ouă.
Tai şunca fâşii, pe care le căleşti în puţin ulei, până îşi schimbă culoarea şi devin uşor crocante. Aşezi câte o jumătate de ou umplut ‘pe câte o felie de şuncă.
Pentru catarg poţi folosi o bucată de gogoşar înfiptă cu o scobitoare, iar pentru pânză o bucăţică de şuncă.
Poftă bună!