Barcute cu piersici
PrinteazaBarcute cu pierisici din: aluat de foi, ou, migdale pisate, biscuiti, unt, zahar vanilinat, coaja de lamaie, zahar pudra, albus, piersici si gem de caise.
- 250 g aluat de foi
- 1 ou
- 200 g migdale pisate
- 100 g biscuiti
- 2-3 linguri unt
- 2 plicuri zahar vanilinat
- coaja de lamaie
- zahar pudra
- 1 albus
- 4-6 piersici
- 3 linguri gem de caise
Mod de preparare:
Se intinde o foaie de aluat cu sucitorul si se taie dreptunghiuri; se decupeaza si facii care se lipesc pe margini, unse in prealabil cu putin albus. Se incinge cuptorul la 190C. Se amesteca 150 g migdale pisate cu biscuiti macinati, unt, zahar vanilinat, coaja de lamaie, zahar pudra si albus, pana ce se obtine o consistenta cremoasa.
Piersicile se decojesc, se golesc de samburi, iar pulpa se taie felii. Pe foile de aluat se repartizeaza crema de migdale, apoi feliile de piersici; se unge cu gem si se presara migdale. Se ung marginile cu galbenus si se rumenesc la cuptor.
Barcute cu piersici
Pofta buna!