Bărcuţe de vinete cu spanac

Printeaza

Bărcuţe de vinete cu spanac din: vinete, spanac, ceapa, usturoi, parmezan, rosii uscate, linte, broccoli, suc de rosii, pasta de tomate, busuioc verde, sare, piper, ulei de masline.

Ingrediente:Barcute_de_vinete_cu_spanac

  • 4 vinete
  • 600 g spanac congelat
  • doua cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 200 g parmezan
  • 4 rosii uscate in ulei
  • 100 g linte
  • 200 g broccoli
  • 300 ml suc de rosii
  • o lingura cu pasta de tomate
  • busuioc verde
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Lintea şi broccoli se fierb separat în apă cu sare, se pun în boluri şi se introduc la rece. Vinetele se spală, se scobesc la mijloc cu o lingură şi se scoate miezul. Se fierb zece minute în apă cu sare, se scot pe un grătar cu gura în jos şi se lasă să se scurgă.

Cepele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun ceapa, puţină apă şi se fierbe zece minute. Se adaugă spanacul decongelat, se condimentează şi se adaugă puţină apă.

Se fierbe totul zece minute, se adaugă usturoiul feliat, busuioc tocat şi se mai ţine pe foc cinci minute. Sucul de roşii se fierbe 15 minute împreună cu pasta de tomate dizolvată în puţină apă, sare, piper şi busuioc tocat.

Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se adaugă lintea, broccoli, roşiile uscate tocate, sare şi piper. Se umplu vinetele cu spanac, se aşază pe o tavă, se stropesc cu ulei şi se coc la foc mediu 20 de minute.

Vinetele se servesc impreuna cu legumele calite, sosul de rosii si busuioc tocat.

Bărcuţe de vinete cu spanac

Barcute_de_vinete_cu_spanac
Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Daniela Melinte

    Nu-mi plac barcutele astea de vinete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.