Barfi cu nuca de cocos

Printeaza

Barfi cu nuca de cocos

Barfi cu nuca de cocosBârfi sau burfi este un desert indian moale. Ingredientul principal este khoya, un preparat din lapte proaspăt de consistenţa unei paste groase, care se obţine prin fierbere şi amestecare continuă la foc mic. Khoya se poate, din fericire achiziţiona şi în comerţ, sau se poate prepara prin fierberea în apă a unei conserve cu lapte condensat.

Pentru a obţine nariyal bârfi, khoya este amestecată cu nucă de cocos rasă sau tăiată în bucăţele şi prăjită în ghee (unt limpezit) la foc mic. Se adaugă condimente dulci, precum cardamom, scorţişoară şi nucşoară, iar amestecul este combinat cu un sirop de zahăr.

După obţinerea unei paste omogene, amestecul se toarnă într-o tăviţâ cu diferite sortimente de nuci, tocate sau tăiate. Se decupează în pătrate sau romburi şi se lasă să se îngroaşe. Pentru ocazii speciale, bucăţile de bârfi pot fi decorate cu foiţă de aur sau argint.

Bârfi poate avea numeroase arome, de la fistic până la besan, adică nâut. Bârfi nu se prepară întotdeauna în forme pătrate. De exemplu, bârfi chum-chum roz şi alb seamănă foarte mult cu nişte cilindri mici. Acest desert delicios este îndrăgit în întreaga Indie şi se mănâncă în mod tradiţional cu ocazia unor sărbători, precum Holi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.