Barolo de vita
PrinteazaBarolo de vita din: rasol de manzat, sare, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, usturoi, rozmarin, salvie, nucsoara, piper boabe, sare, vin rosu, supa de vita, faina, unt.
- rasol alb de mânzat dezosat 680 g
- sare de mare 4 g
- ulei de măsline 10 ml
- ceapă 10 g
- morcov 10 g
- ţelină frunze 10 g
- usturoi 5 g
- rozmarin
- salvie
- nucşoară
- boabe de piper
- sare după gust
- vin roşu 400 ml
- supă de vită 800 ml
- unt 15 g
- făină 15 g
Mod de preparare:
Se asezonează carnea cu sare şi piper, apoi se colorează într-o tigaie la foc mediu. Separat se caramelizează legumele şi se adaugă peste carne.
Se completează amestecul cu vin roşu, rozmarin, salvie, nucşoară rasă şi supă de vită. Se fierb la foc domol până când bucata de carne este gătită. Se serveşte cu jiul rezultat care în prealabil a fost îngroşat cu un amestec de unt şi făină.
Barolo de vita
Pofta buna!