Barracuda cocktail
PrinteazaBarracuda cocktail din: rom, lichior, suc de ananas, suc de lamaie, sirop de zahar, sampanie frapata.
Bază alcoolică – rom alb
Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Galliano drinks
Decoraţiune – o felie de lămâie şi o cireaşă roşie
Se servestela orice oră
Ingrediente
- 3/10 rom alb
- 2/10 lichior Galliano
- 3/10 suc de ananas
- 1/10 suc de lamaie
- 1/10 sirop de zahar
- sampanie frapata
A fost unul dintre primele Sparking lungi care au fost inventate, în primele reţetare. era servit fie în cupa Asti, fie în flute, amândouă fiind înlocuite, apoi, cu cel mai încăpător dintre paharele tumbler, datorită adăugării mai multor componente.
Totuşi, în diferite baruri din Europa, este preferată versiunea care se serveşte în cupa Asti.
Preparare. După ce se amestecă rapid ingredientele în shaker cu gheaţă cristalizată, compoziţia se toarnă filtrată într-un tumbler mijlociu umplut în prealabil cu gheaţă.
Se completează cu şampanie bine frapată, decorând paharul cu paie, felia de lămâie şi cu cireaşă.
Variante. Există o variantă mai neobişnuită care adaugă la ingredientele prezentate miezul unui ananas centrifugat în blender. fără zahăr; cocktailul este servit în coaja scobită a ananasului, dând naştere unui efect vizual plăcut şi făcând o deosebită plăcere consumatorilor.
Savurati!
As incerca si eu acest cocktail. Suna bina. Sotului cred ca I-at placea 🙂