Basboosa

Printeaza

O reteta de basboosa din: gris, unt, zahar, iaurt, migdale si drojdie.

Ingrediente:Basboosa

  • 500 g gris
  • 3 linguri unt topit
  • 300 g zahar
  • 250 g iaurt
  • migdale decojite
  • 1/2 lingurita drojdie

 

Mod de preparare:

Amestecă iaurtul cu zahărul într-un castron, apoi adaugă grisul. Incorporează untul şi drojdia şi pune compoziţia într-un vas ceramic uns cu unt. împarte-o în porţii pătrate şi lasă-o să se odihnească 4 ore.

Pune prăjitura în cuptorul încins la 180° C şi ţine-o până când începe să se rumenească (circa 30 de minute).

Aşază câte o migdală pe fiecare bucată, taie-o din nou pe urmele tăieturii iniţiale şi pune din nou preparatul în cuptor până când capătă crustă. Scoate basboosa din cuptor, las-o să se răcească şi serveşte-o.

Poţi servi preparatul cu un sirop făcut din 100 ml apă, 100 g zahăr şi zeama de la o lămâie. Dizolvă zahărul în apă caldă şi fierbe-l la foc mic până când se îngroaşă (circa 3 minute). Incorporează zeama de lămâie, ia-l de pe foc, lasă-l să se răcorească şi toarnă-l peste prăjitură.

Basboosa

Basboosa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.