Bascute cu branza

Printeaza

Bascute cu branza din: faina, zahar, ulei, oua, drojdie, sare, lapte, branza de vaci, smantana, stafide.

Ingrediente:Bascute_cu_branza

Pentru aluat:

  • 2 căni făină
  • o lingură zahăr tos
  • 2 linguri ulei
  • un ou
  • 7 g drojdie uscată
  • un praf sare
  • 1/2 cană lapte
  • un pliculeţ zahăr vanilinat

Pentru umplutură:

  • o cană brânză de vaci
  • un ou
  • 1 1/2 lingură zahăr
  • o linguriţă smântână
  • un plic zahăr vanilinat
  • un praf sare
  • 50 g stafide

Pentru copt:

  • un gălbenuş

 

Mod de preparare:

In bolul robotului se pun laptele şi drojdia. Se începe amestecarea şi apoi, în timp ce robotul merge, se pun oul, sarea, zahărul tos şi cel vanilinat, uleiul şi făina.

Aluatul obţinut se lasă 30 de minute să crească, se frământă şi se mai lasă 30 de minute la crescut.

Pe masa uşor unsă cu ulei se pune aluatul, se modelează în sul şi se taie 10 părţi egale. Fiecare parte se frământă puţin, se aşază în tava de copt şi se lasă 30 de minute la crescut. Intre timp, toate ingredientele pentru umplutură se amestecă.

Fiecate bucată de aluat crescut se modelează şi se întinde uşor cu degetele. Se face un gol fără a decupa complet, cu dosul unui pahar şi se umple cu compoziţia de brânză obţinută. Se ung cu gălbenuş şi se coc 30 de minute.

Bascute cu branza

Bascute_cu_branza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.