Bascute cu branza
PrinteazaBascute cu branza din: faina, zahar, ulei, oua, drojdie, sare, lapte, branza de vaci, smantana, stafide.
Pentru aluat:
- 2 căni făină
- o lingură zahăr tos
- 2 linguri ulei
- un ou
- 7 g drojdie uscată
- un praf sare
- 1/2 cană lapte
- un pliculeţ zahăr vanilinat
Pentru umplutură:
- o cană brânză de vaci
- un ou
- 1 1/2 lingură zahăr
- o linguriţă smântână
- un plic zahăr vanilinat
- un praf sare
- 50 g stafide
Pentru copt:
- un gălbenuş
Mod de preparare:
In bolul robotului se pun laptele şi drojdia. Se începe amestecarea şi apoi, în timp ce robotul merge, se pun oul, sarea, zahărul tos şi cel vanilinat, uleiul şi făina.
Aluatul obţinut se lasă 30 de minute să crească, se frământă şi se mai lasă 30 de minute la crescut.
Pe masa uşor unsă cu ulei se pune aluatul, se modelează în sul şi se taie 10 părţi egale. Fiecare parte se frământă puţin, se aşază în tava de copt şi se lasă 30 de minute la crescut. Intre timp, toate ingredientele pentru umplutură se amestecă.
Fiecate bucată de aluat crescut se modelează şi se întinde uşor cu degetele. Se face un gol fără a decupa complet, cu dosul unui pahar şi se umple cu compoziţia de brânză obţinută. Se ung cu gălbenuş şi se coc 30 de minute.
Bascute cu branza
Pofta buna!