Bascute cu stafide
PrinteazaBascute cu stafide din: aluat foitaj, branza de vaci, stafide aurii, ou, zahar vanilinat, galbenus, lapte.
- un pachet aluat foitaj
- 250 g branza de vaci
- 200 g stafide aurii
- un ou
- un plic zahar vanilinat
pentru copt:
- un galbenus
- 3 linguri lapte
Mod de preparare:
Aluatul se desface şi se lasă pe masă să se decongeleze. Apoi, pe masa presărată cu puţină făină se întinde aluatul nu foarte mult.
Brânza de vaci se mixează cu oul şi zahărul vanilinat şi se întinde pe toată suprafaţa foii de aluat.
Se presară şi stafidele şi se rulează aluatul cu brânza la interior. Se taie felii late de 3-4 cm care se aşază în tava de copt.
Se ung feliile cu gălbenuş amestecat cu lapte şi se coc 20 de minute, la foc potrivit.
Bascute cu stafide
Pofta buna!