Basra cu miel si masline
PrinteazaBasra cu miel si masline din: carne de miel, masline, ardei, ceapa, ulei, cartofi, bulion, oua, sare, piper.
- 1 kg carne de miel tocat
- 200 g măsline fără sâmburi
- 200 g ardei capia
- 400 g ceapă
- 300 g ulei de măsline
- 1 kg cartofi
- 200 g bulion
- 2 ouă sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi tai rondele pe lungime şi îi prăjeşti în uleiul de măsline, până ce încep să se rumenească puţin, apoi îl pui la scurs.
Toci ceapa şi ardeiul şi le pui la călit în uleiul încins, până se înmoaie. Apoi adaugi bulionul şi amesteci bine, lăsând pe foc 2-3 minute. Pui carnea la fiert în apă rece şi o spumezi bine.
O laşi 1 oră la foc mare, apoi scurgi carnea bine şi o amesteci cu ceapa şi ardeiul călite. Tai măslinele rondele, le amesteci cu carnea şi pui sare şi piper după gust. Ungi otavă cu ulei, aşezi un rând de cartofi cât mai lipiţi unul de altul, apoi pui carnea şi o întinzi cu o lingură cât mai uniform.
Peste carne pui încă un rând de cartofi. Adaugi apă rece până la nivelul cartofilor, dar să nu-i acopere. Baţi bine ouăle şi le torni peste cartofi, presari rondele de măsline, apoi bagi tava la cuptor, la foc mic, până se rumeneşte.
Pofta buna!