Bastonase de cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de bastonase cu: cartofi, smantana, unt, galbenus, branza de oi, sare, piper, pesmet, ulei.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 2 linguri smântână
- 1 lingură unt
- 3 gălbenuşuri
- 150 g brânză telemea de oi
- sare
- piper
- 100 g pesmet
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se spală bine cartofii, se fierb în apă cu sare, cu tot cu coajă, se scurge apa şi după ce se răcesc se curăţă.
Se trec cartofii pe râzătoare, se amestecă cu untul, smântână, gălbenuşurile, telemeaua rasă fin şi se potriveşte gustul cu sare şi piper, apoi se lasă compoziţia la frigider pentru circa 30 de minute.
Se modelează crochete de 6-7 cm lungime şi diametru de 2 cm, care se trec prin pesmet şi se rumenesc în ulei bine încins. Se servesc calde, cu salată asortată.
Pofta buna!