Bastonase cu mandarine

Printeaza

Bastonase cu mandarine din: faina, zahar tos, praf de copt, sare, iaurt, unt, oua, mandarine, frisca, ciocolata neagra, migdale.

Ingrediente:

  • 575 g faina
  • 150 f zahar tos
  • 1 pliculet praf de copt
  • ¼ lingurita de sare
  • 250 ml iaurt
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 5 mandarine
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 500 ml frisca
  • 300 g ciocolata neagra
  • 100 g migdale

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune faina, sarea, praful de copt si zaharul vanilat. In alt vas se mixeaza oualele cu untul moale, zaharul tos, iaurtul si coaja rasa de la mandarine.

Pulpa mandarinelor se toaca marunt si se adauga impreuna cu sucul format in compozitie.

Se amesteca, se pun ingredientele uscate si se lasa deoparte 5 minute.

Se unge o tava cu unt, se toarna compozitia si se introduce in cuptor. Se coace 20-25 de minute la foc potrivit sau pana cand capata o culoare aurie.

Se lasa sa se raceasca 5 minute in tava, apoi se scoate pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca complet.

Ciocolata se topeste la bain-marie, se amesteca bine cu frisca mixata si migdalele tocate marunt.

Se taie blatul in 2 parti, se ung cu crema, se suprapun si se introduc la rece.

Se serveste rece, taiata in bastonase subtiri impreuna cu un Cappuccino.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Bastonase cu sos de ciocolata

Bastonase cu sos de ciocolata din: faina apa, sare, ulei, ciocolată neagră (pes­te 70%), frişca lichidă, baton de vanilie, ba­ton de scorţişoară (facultativ). Ingrediente: 250 g făină 50 g unt ne­sărat 200 ml apă 1 praf de sare ulei de prăjit Pentru crema de ciocolată: 150 g ciocolată neagră (pes­te 70%) 300 ml frişca lichidă 1 baton de vanilie […]

 

Bastonaşe de peşte

Bastonase de vinete prajite

Bastonase de vinete prajite din: vanata, oua, faina, parmezan, oregano, sare, piper, ulei, rosii, usturoi, ceapa, pasta de tomate, ulei de masline, unt. Ingrediente: 1 vânătă 2 ouă 60 g făină 100 g parmezan Oregano Sare Piper Ulei pentru sos: 6-8 roșii 2-3 căței de usturoi 1 ceapă mică (sau 1 fir de praz) 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Este in preparat potrivit a fi servit cu o cafea sau un capucino. Foarte bune bastonasele cu mandarine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.