Batoane cu afine si stafide
PrinteazaBatoane cu afine si stafide din: unt, oua, zahar tos, praf de copt, faina, sare, lapte dulce, zahar vanilinat, afine, stafide, ciocolata neagra, frisca, sos de menta, migdale.
- 100 g unt
- doua oua
- 180 g zahar tos
- un pliculet praf de copt
- 350 g faina
- sare
- 200 ml lapte dulce
- doua pliculete zahar vanilinat
- 250 g afine
- 30 g stafide
- 200 g ciocolata neagra
- 50 ml frisca
- sos de menta
- migdale
Mod de preparare:
Intr-un bol se mixează untul moale împreună cu ouăle, zahărul tos, zahărul vanilinat şi sarea până devin ca o cremă. Se toarnă laptele dulce rece, se presară praful de copt, Se adaugă făina şi se mixează până se obţine un aluat omogen.
Se adaugă afinele şi stafidele şi se amestecă bine cu o lingură până se încorporează în aluat. Se unge cu unt o tavă cu forme lun¬guieţe, se pune aluat şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 35-40 de minute, având grijă să nu se ardă.
Se lasă să se răcească în tavă zece minute, se scot din forme şi se lasă să se răcească complet pe un grătar de bucătărie. Ciocolata se rupe bucăţele şi se pune la topit la bain-marie împreună cu frişca.
Când s-au topit, se lasă să se răcească puţin, apoi se toarnă în zigzag pe batoanele răcite. Când s-a întărit glazura se introduc la rece sau se servesc imediat.
Se servesc ca atare sau cu un sos de menta, presarate cu migdale tocate.
Batoane cu afine si stafide
Pofta buna!
Ce bine arata batoanele astea