Batoane cu biscuiti si caramel din: biscuiti, zahar brun, unt, smantana, ciocolata, esenta de vanilie.
Ingrediente:
36 bucăţi biscuiţi integrali
1 ceaşcă zahăr brun
1/2 ceaşcă unt
3 linguri smântână cu 18% grăsime
Pentru crema:
200 g ciocolată
2 linguri unt
1 lingură smântână cu 18% grăsime
esenţă de vanilie sau alte arome
Mod de preparare:
Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Dizolvi zahărul în 3 linguri de smântână, amestecând până nu rămân cocoloaşe.
Pui amestecul pe foc şi laşi să fiarbă 5 minute, apoi adaugi esenţă de vanilie sau alte arome suplimentare.
Pui untul în bucăţi mici, mai laşi pe foc un minut, apoi dai amestecul deoparte.
Aplici un strat subţire de caramel pe fiecare biscuit şi îi lipeşti câte doi.
Pui toţi biscuiţii lipiţi cu caramel în tavă şi torni restul de caramel deasupra.
Dai biscuiţii la congelator pentru 20 de minute. Topeşti ciocolata cu smântână şi untul rămas (cele 2 linguri) şi amesteci până se formează o cremă omogenă, apoi torni peste batoanele cu caramel.
Batoane cu seminte din: mix de seminte, fulgi de ovaz, fulgi de cocos, miere, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 100 g mix de seminţe de in, chia, susan şi floarea soarelui 4 linguri fulgi de cocos 6 linguri fulgi de ovăz 2 linguriţe de psyllium pudră 50 ml miere de albine 50 g fulgi de ciocolată […]
Batoane energizante cu afine din: migdale, curmale, unt de nuca, seminte de chia, esenta de vanilie, sirop de artar si afine uscate. Ingrediente: 1 cupa migdale crude ceasca sau orice alte nuci de alegere 1/2 cana curmale uscate, fara samburi, inmuiate in apa clocotita timp de 2 minute sau cirese uscate, smochinele sau prune 1/3 cana […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.