Batoane cu caramel
PrinteazaBatoane cu caramel din: alune, biscuiti, zahar, unt, miere, frisca, ciocolata.
- 200 g biscuiţi sfărâmicioşi
- 250 g alune
- 225 g unt nesărat
- 200 g zahăr brun
- 255 g miere
- 240 g frişca lichidă
- 150 g ciocolată
- esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Intr-o tavă unsă cu foarte puţin unt se pune un strat alcătuit din biscuiţi şi jumătate din cantitatea de alune, sfărâmate.
Pentru caramel, se amestecă untul, zahărul, mierea şi frişca. Se lasă să ajungă la punctul de fierbere, amestecând din când în când pentru ca zahărul să se dizolve.
Se trage de pe foc, se lasă să ajungă la temperatura camerei şi apoi se adaugă vanilia.
Se toarnă peste stratul de biscuiţi şi alune. Se toarnă şi ciocolata topită, se presară restul de alune. Se lasă 2-3 ore la temperatura camerei şi apoi se taie.
Pofta buna!