Batoane cu caramel

Printeaza

Batoane cu caramel din: alune, biscuiti, zahar, unt, miere, frisca, ciocolata.

Ingrediente:Batoane cu caramel

  • 200 g biscuiţi sfărâmicioşi
  • 250 g alune
  • 225 g unt nesărat
  • 200 g zahăr brun
  • 255 g miere
  • 240 g frişca lichidă
  • 150 g ciocolată
  • esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Intr-o tavă unsă cu foarte puţin unt se pune un strat alcătuit din biscuiţi şi jumătate din cantitatea de alune, sfărâmate.

Pentru caramel, se amestecă untul, zahărul, mierea şi frişca. Se lasă să ajungă la punctul de fierbere, amestecând din când în când pentru ca zahărul să se dizolve.

Se trage de pe foc, se lasă să ajungă la temperatura camerei şi apoi se adaugă vanilia.

Se toarnă peste stratul de biscuiţi şi alune. Se toarnă şi ciocolata topită, se presară restul de alune. Se lasă 2-3 ore la temperatura camerei şi apoi se taie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.