Batoane cu ghimbir
PrinteazaBatoane cu ghimbir din: faina, praf de copt, ghimbir, scortisoara, ienibahar, sare, unt, miere, zahar, ou, fulgi de cocos.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 2 linguriţe ghimbir măcinat
- 1 1/2 linguriţe scorţişoară
- 1/2 linguriţă ienibahar
- 1 praf sare
- 80 g ghimbir confiat
- 100 g unt
- 3 linguri miere
- 175 g zahăr
- 1 ou
Pentru ornat:
- 50 g zahăr
- 50 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Intr-un castron, se amestecă făina cu praf de copt, praf de ghimbir, scorţişoară, ienibahar, sare. Se taie cubuleţe ghimbirul confiat.
Se toceşte untul; se lasă să se răcorească puţin. Se înglobează mierea, zahărului oul, apoi amestecul de făină şi ghimbirul; se frământă aluatul.
Se iau cu o lingură porţii mici de aluat şi se modelează sub formă de batonaşe de mărimea unui deget. Se aşază la circa 3 cm distanţă unele de altele, pe 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt. Se coc circa 12 minute.
Intr-o farfurie, se amestecă zahărul cu fulgii de cocos şi prin acest amestec se tăvălesc batonaşele fierbinţi. Se lasă să se răcească pe un grătar de prăjituri.
Batoane cu ghimbir
Pofta buna!