Batoane cu ghimbir

Printeaza

Batoane cu ghimbir din: faina, praf de copt, ghimbir, scortisoara, ienibahar, sare, unt, miere, zahar, ou, fulgi de cocos.

Ingrediente:Batoane_cu_ghimbir

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 2 linguriţe ghimbir măcinat
  • 1 1/2 linguriţe scorţişoară
  • 1/2 linguriţă ienibahar
  • 1 praf sare
  • 80 g ghimbir confiat
  • 100 g unt
  • 3 linguri miere
  • 175 g zahăr
  • 1 ou

Pentru ornat:

  • 50 g zahăr
  • 50 g fulgi de cocos

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Intr-un castron, se amestecă făina cu praf de copt, praf de ghimbir, scorţişoară, ienibahar, sare. Se taie cubuleţe ghimbirul confiat.

Se toceşte untul; se lasă să se răcorească puţin. Se înglobează mierea, zahărului oul, apoi amestecul de făină şi ghimbirul; se frământă aluatul.

Se iau cu o lingură porţii mici de aluat şi se modelează sub formă de batonaşe de mărimea unui deget. Se aşază la circa 3 cm distanţă unele de altele, pe 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt. Se coc circa 12 minute.

Intr-o farfurie, se amestecă zahărul cu fulgii de cocos şi prin acest amestec se tăvălesc batonaşele fierbinţi. Se lasă să se răcească pe un grătar de prăjituri.

Batoane cu ghimbir

Batoane_cu_ghimbir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.