Riesling de Alsacia: O Călătorie Aromatică prin Terroir și Tradiție. Riesling este un soi aromatic de struguri albi originar din Germania. Este un vin influențat de terroir, cunoscut pentru caracterul său versatil și aroma intensă, de obicei amintind de citrice, petrol și flori albe. În Alsacia, Riesling este una dintre soiurile principale. Deși soiul este […]
Batoane dietetice
PrinteazaBatoane dietetice din: faina, praf de copt, fulgi de ovaz, zahar brun, merisoare confiate, unt topit, sirop de artar, miere, ou, esenta de vanilie, esenta de migdale, fulgi de migdale, zahar pudra.
Ingrediente:
- 100g de făină amestecată cu 1/2 linguriţă praf de copt
- 100g fulgi de ovăz
- 100g de zahăr brun
- 100g de merişoare confiate
- 100g de unt, topit
- 1 lingură de sirop de arţar sau miere
- 1 ou, bătut
- 1 linguriţă esenta de vanilie sau migdale
- 3 linguri fulgi de migdale
- zahăr pudră, pentru presărat deasupra
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Tapetează cu hârtie de copt o tava.
Intr-un bol mare, combină făina, fulgii de ovăz, zahărul şi merişoarele. Fă o adâncitură în mijloc şi toarnă untul topit, siropul de arţar, oul şi esenta de vanilie. Amestecă bine.
Transferă compoziţia în tavă şi întinde-o uniform. Presară pe ea fulgii de migdale şi coace-o 20-25 de minute, până când devine uşor aurie.
Las-o să se răcească în tavă 10 minute, apoi tai-o în 6 într-o direcţie şi în 2 în cealaltă direcţie, pentru a obţine 12 batoane. Presară zahăr pudră deasupra şi serveşte batoanele.
Batoane dietetice
Pofta buna!
Pui cu Arpagic și Sos de Soia din: piept de pui, ulei de susan, usturoi, ghimbir, sos de soia, miere, arpagic, seminte de susan, orez sau taitei de orez. Bucățile de pui sunt gătite într-un sos delicios de soia, usturoi și ghimbir, iar arpagicul proaspăt adaugă o notă crocantă și aromată. Acest fel de mâncare […]