Batoane de dovlecei pane

Printeaza

Batoane de dovlecei pane din: dovlecei, faina, pesmet, oua, iaurt, cascaval, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Batoane de dovlecei pane

  • 2 dovlecei medii
  • făină
  • 2 linguri pesmet
  • 2 ouă
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingură caşcaval ras
  • sare
  • piper
  • ulei, pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii, îi cureţi de coajă, îi tai pe jumătate, apoi pe lungime, în fâşii egale. Ii presari cu sare şi piper, după gust, şi-i laşi să stea la frigider 15 minute.

Intre timp, baţi ouăle cu un praf de sare, încorporezi făina (mai laşi puţină), adaugi iaurtul şi dai amestecul puţin la rece.

Separat, într-un vas, combini pesmetul cu caşcavalul, iar în altul pui restul de făină.

Treci fiecare fâşie de dovlecel prin făină, prin amestecul cu ouă, apoi prin pesmet, caşcaval ras, după care o rumeneşti, la foc mic, în ulei bine încins.

Le scoţi pe toate pe prosoape de hârtie, ca să absoarbă surplusul de grăsime, şi le serveşti calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.