Batoane energizante
PrinteazaBatoane energizante din: cereale, nuci, fructe uscate, faina, zahar sau miere, sare, albusuri, vanilie sau extract de migdale.
Ingrediente:
- 2 căni de cereale tăiate grosier
- 3/4 cană de nuci nesărate şi prăjite
- 3/4 cană de fructe uscate, tăiate
- 2 linguri de făină integrală de grâu
- 1/2 cană de nuci
- 1/3 cană de zahăr, miere ori zahăr brun
- 1/2 linguriţă de sare
- 2 albuşuri (alege ouă mari)
- 1/2 linguriţă de vanilie ori extract de migdale
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 150°C. Căptuşeşte o tavă de copt cu folie şi unge-o cu ulei şi făină.
Amesteca într-un bol mare cerealele, nucile, fructele si făina.
Combina într-un recipient mai mic zahărul şi sarea. Adaugă albuşurile şi ingredientele extra, în cazul în care te-ai decis să pui.
Varsă mixtura în bolul de la punctul 2 şi amestecă până se omogenizează. Pune compoziţia în tava pregătită.
Coace până batoanele devin uscate la atingere, circa 1 oră, în funcţie de ingredientele folosite. Lasă la răcit.
Taie compoziţia în 18 batoane cu un cuţit înmuiat în âpă fierbinte ori cu foarfeca de bucătărie.
Batoane energizante
Pofta buna!