Batoane fragede din cartofi noi
PrinteazaBatoane fragede din cartofi noi din: cartofi, faina, unt, oua, chimen, cascaval, sare.
- 1 kg cartofi noi
- 500 g faina
- 1 pachet unt
- 2-3 oua
- 3 lingurite chimen
- 100 g cascaval ras
- sare
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi usuci bine cu un şervet, îi dai cruzi pe râzătoare. Amesteci făina, cartofii raşi, untul şi puţină sare pentru a obţine un aluat.
Intinzi din aluat o foaie de grosimea unui deget. Tai fâşii după dorinţă, de cca 2/10 cm şi le aşezi într-o tavă de copt, acoperită înainte cu hârtie de copt.
Ungi batoanele formate cu puţin ou bătut şi presari sare, caşcaval ras şi chimen.
Le coci în cuptorul deja încins, la foc potrivit, până când batoanele capătă culoarea arămie.
Pofta buna!