Batoane fragede din cartofi noi

Printeaza

Batoane fragede din cartofi noi din: cartofi, faina, unt, oua, chimen, cascaval, sare.

Ingrediente:Batoane fragede din cartofi noi

  • 1 kg cartofi noi
  • 500 g faina
  • 1 pachet unt
  • 2-3 oua
  • 3 lingurite chimen
  • 100 g cascaval ras
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli şi îi usuci bine cu un şervet, îi dai cruzi pe râzătoare. Amesteci făina, cartofii raşi, untul şi puţină sare pentru a obţine un aluat.

Intinzi din aluat o foaie de grosimea unui deget. Tai fâşii după dorinţă, de cca 2/10 cm şi le aşezi într-o tavă de copt, acoperită înainte cu hârtie de copt.

Ungi batoanele formate cu puţin ou bătut şi presari sare, caşcaval ras şi chimen.

Le coci în cup­torul deja încins, la foc potrivit, până când batoanele capătă culoarea arămie.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.