Batoane fragede

Printeaza

Batoane fragede din: faina, unt, ou, zahar, vanilie, lapte, lamaie.

Ingrediente:

  • 180 g făină
  • 25 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguriţe zahăr pudră
  • vani­lie
  • coajă de lâmaie
  • lapte

 

Mod de preparare Batoane fragede:

Se amestecă făina cu untul şi zahărul, apoi se adaugă oul şi atata lapte cat să se obţină o cocă mai moale decat cea de tăiţei.

Se frămîntă bine aluatul, apoi se rulează pe planşeta presărată cu făină, pană se obţine un rulou de grosimea unui deget.

Se apasă uşor cu palma, pană ruloul devine plat, apoi se apasă cu furculiţa în lungime pe toată suprafaţa ca să se imprime mici şănţuleţe paralele. Se taie apoi în formă rombică, în lungime de 6-7 cm.

Se pun în tavă, se coc la foc potrivit, pana încep să se rumenească pe margini, apoi se scot şi se dau calde prin zahăr vanilat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.