Batoane cu seminte din: mix de seminte, fulgi de ovaz, fulgi de cocos, miere, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 100 g mix de seminţe de in, chia, susan şi floarea soarelui 4 linguri fulgi de cocos 6 linguri fulgi de ovăz 2 linguriţe de psyllium pudră 50 ml miere de albine 50 g fulgi de ciocolată […]
Batoane cu fructe uscate, vin si scortisoara
PrinteazaBatoane cu fructe uscate, vin si scortisoara din: fructe uscate (stafide jumbo, prune, mere, caise, smochine, merişoare), vin roşu, mirodenii (scorţişoară pisată grosier, cuişoare şi ienibahar), coajă de portocală, zahăr, făină integrală, scorţişoară, margarină.
Ingrediente:
- 350 g fructe uscate (stafide jumbo, prune, mere, caise, smochine, merişoare)
- 300 ml vin roşu
- 1 sită de ceai de mirodenii (scorţişoară pisată grosier, cuişoare şi ienibahar)
- fâşii de coajă de portocală
- 50 g zahăr
Pentru aluatul crocant:
- 200 g făină integrală
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- 100 g margarină de la frigider
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
încinge cuptorul la 190 °C. Se aşază tava pe şina din mijlocul cuptorului şi se lasă să se încingă.
toarnă vinul într-o cratiţă emailată şi se adaugă mirodenii, fructe, coajă de portocală şi zahăr.
se încălzesc la foc moale şi se lasă să fiarbă 10 min. Se lasă apoi să se răcească; se îndepărtează coaja de portocală şi mirodeniile.
aşază fructele într-o formă de sufleu.
prepară aluatul crocant: se mixează făina cu mirodenii, un praf de sare şi fulgi de margarină rece; se frământă apoi cu vârfurile degetelor, rezultând un aluat sfărâmicios. Se adaugă zahărul şi se amestecă.
repartizează fulgii de aluat pe fructe (mai mult în mijloc, mai puţin pe margini).
aşază în cuptor pe tava încălzită şi se lasă să se rumenească timp de cca 25 min.
scoate din cuptor şi se lasă să se odihnească 5 min. înainte de servire.
decorează cu îngheţată sau iaurt de post cu vanilie (pe bază de soia).
Batoane cu fructe uscate, vin si scortisoara
Pofta buna!
Batoane energizante cu afine din: migdale, curmale, unt de nuca, seminte de chia, esenta de vanilie, sirop de artar si afine uscate. Ingrediente: 1 cupa migdale crude ceasca sau orice alte nuci de alegere 1/2 cana curmale uscate, fara samburi, inmuiate in apa clocotita timp de 2 minute sau cirese uscate, smochinele sau prune 1/3 cana […]