Batoane glazurate
PrinteazaBatoane glazurate din: unt, zahar, faina, nuci, sare, gem, cacao.
- 1 pachet unt
- 100 g zahăr pudră
- 350 g făină
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 100 g nuci măcinate
- un praf de sare
- câteva linguri de gem acrişor
Ingrediente glazură:
- 1 lingură unt
- 1 lingură apă
- 1 lingură cacao
- 1 lingură zahăr
Mod preparare batoane:
Freci untul cu zahărul şi cel vanilat până obţii o cremă spumoasă. Adaugi făina şi frămânţi. Coca obţinută o laşi la rece pentru 1-2 ore.
Scoţi coca şi rupi din ea o cantitate mică (de mărimea unei măsline) şi modelezi un sul pe care îl presezi cu o furculiţă. Aşezi toate batoanele într-o tavă şi le dai la copt fără să se rumenească.
Faci glazura din toate ingredientele puse pe foc. Scoţi bastonaşele pe care le uneşti între ele cu gem şi introduci fiecare capăt în glazură. Aşa glazurat, treci fiecare capăt prin nucă.
Poftă bună!