Batoane de macaroane cu jambon si branza dulce
PrinteazaBatoane de macaroane cu jambon si branza dulce din: macaroane, jambon, branza dulce, oua, sare, piper alb, unt, pesmet.
- 400 g macaroane
- 100 g jambon
- 200 g brânză dulce
- 3 ouă
- sare
- piper alb
- 1 lingură unt
- 100 g pesmet
Mod de preparare:
Fierbi pastele în apa uşor sărată, adăugând şi o lingură cu ulei şi respectând instrucţiunile de pe ambalaj.
Intre timp, tai jambonul în cubuleţe ori fâşii subţiri. Mixezi brânza împreună cu 2 ouă, cubuleţele de jambon, sare şi piper după gust.
Scurgi pastele şi le pui în strat uniform, într-un vas termorezistent cu dimensiunile de circa 20×25 cm, uns cu unt şi tapetat cu 1 lingură pesmet.
După ce s-au răcit, le acoperi cu crema de brânză şi nivelezi. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până când preparatul se rumeneşte.
După ce s-au răcit în tavă, le tai în batoane lungi de 10 cm şi late de 4-5 cm.
Le treci prin ou bătut, apoi prin pesmet şi le coci într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la foc iute, pentru 15 minute, până se rumenesc.
Pentru pacheţelul de la şcoală, le ambalezi în folie.
Batoane de macaroane cu jambon si branza dulce
Pofta buna!