Batoane cu mere, dovleac si gutui
PrinteazaBatoane cu mere, dovleac si gutui din: foi de placinta, ulei, margarina, gutui, mere, dovleac, zahar, zahar vanilat, cereale, scortisoara, stafide, nuci, ghimbir.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de plăcintă
- 200 ml untdelemn sau 1 pachet margarină
Pentru umplutură:
- 1 kg gutui
- 3 mere
- 1 kg dovleac
- 2-3 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 3 linguri cereale crocante sau fulgi de ovăz
- 2 linguriţe scorţişoară
- 50 g stafide sau fructe confiate
- 50 g nuci mărunţite
- opţional 1 vârf de cuţit praf de gbimbir
Mod de preparare:
Dai pe răzătoarea mare miezul dovleacului, merele şi gutuile spălate, îndepăr-tându-le cotoarele.
Căleşti merele şi gutuile într-un vas antiaderent, amestecând continuu.
Adaugi dovleacul şi continui să le cleşti până când scad. La sfârşit, presari zahărul, mirodeniile şi zahărul vanilinat şi amesteci până se dizolvă cristalele. Iei vasul de pe foc şi încorporezi nucile, cerealele şi aromele.
Ungi cu ulei fiecare foaie şi o pliezi în 2. Pui umplutură într-o margine, apoi rulezi şi împachetezi batoanele la capete, ca să nu iasă umplutura.
Coci batoanele la foc mediu, 25-30 de minute. Le poţi pudra cu zahăr.
Batoane cu mere, dovleac si gutui
Pofta buna!