Batoane de peste cu rosii
PrinteazaBatoane de peste cu rosii din: fileuri de peste, rosii, ardei iute, ciuperci, usturoi, cimbru, pesmet, oua, faina, boia dulce, nucsoara, sos de soia, otet, ulei, sare, piper, lamaie, capere, nuci.
- 4 fileuri de peşte
- 5 roşii
- un ardei iute
- 300 g ciuperci
- usturoi
- 5 fire de cimbru
- 130 g pesmet
- 3 ouă
- 4 linguri cu făină
- boia dulce
- 2 g nucşoară
- 50 ml sos de soia
- 30 ml oţet
- ulei
- sare
- piper
- sos de lămâie
- capere
- nuci
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se taie în bastonaşe potrivit de groase.
Se condimentează, se trec prin făină şi ou bătut, prin pesmetul amestecat cu o linguriţă cu boia dulce apoi se repetă procedeul încă o dată.
Se prăjesc în ulei încins şi se scot într-un bol tapetat cu hârtie de copt sau se coc în cuptorul încins, aşezate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Roşiile se spală, se taie rondele şi se pun pe un platou. într-un bol se amestecă ardeiul iute tocat căpăţână de ustiuroi feliat, cimbru, nucşoară şi sosul de soia.
Se adaugă oţetul balsamic, două linguri cu ulei, sare şi piper după gust. Sie toarnă o parte peste ciupercile tăiate felii sau în jumătăţi şi cealaltă parte peste roşii.
Se amestecă îincet ca să nu se ‘ sfărâme feliile apoi se aşază împreună cu ciupercile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu zece minute.
Batoane de peste cu rosii
Pofta buna!
Nu e nimic sanatos in batoanele astea de peste