Batoane umplute cu carne
PrinteazaBatoane umplute cu carne din: batoane, carne fripta, salam de Sibiu, sardele, castravecior acru, cascaval, unt, smantana.
- 3 batoane grosuţe
- 200 g carne friptă
- 150 g salam de Sibiu sau salam uscat slab
- 2 sardele
- un castravecior acru
- 100 g caşcaval ras
- 100 g unt
- 50-75 g smântână
Mod de preparare:
Se dau carnea şi salamul prin maşina de tocat. De la sardele se scoate carnea de pe oase şi se zdrobeşte cu lingura.
Castraveciorul se taie cubuleţe foarte mici. Se amestecă totul. Se taie batoanele în patru sau şase bucăţi şi li se scoate miezul, care se înmoaie în lapte, se scurge foarte bine, se amestecă în compoziţia de came şi apoi se adaugă caşcavalul ras, untul şi smântână.
După ce compoziţia a fost bine omogenizată, se umplu cu ea bucăţile de baton. Se bagă în cuptor şi, după ce s-au rumenit, se servesc calde.
Pofta buna!