Batoane umplute cu sunca
PrinteazaBatoane umplute cu sunca din: batoane, sunca, unt, oua, patrunjel, sare, piper, sardele sau scrumbii, cascaval, masline, catravecior murat.
- 3 batoane grosuţe
- 300 g şuncă
- 150 g unt
- 2 ouă
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- 2 sardele sau scrumbii
- 50 g caşcaval ras
- 5-6 măsline tocate
- un castravecior murat tăiat cubuleţe foarte mici
Mod de preparare:
Se taie şunca în cubuleţe; se fierb ouăle răscoapte şi se taie bucăţele; se toacă pătrunjelul; se freacă untul spumă; se scoate carnea de pe oasele sardelelor.
Se amestecă untul cu şunca, ouăle, pătrunjelul, piperul, sarea, carnea din sardele, caşcavalul, până se obţine o compoziţie omogenă. Se taie batoanele în patru sau şase bucăţi, li se scoate miezul şi se umplu cu compoziţia de şuncă.
Se dau la cuptor cam 10 minute, până se rumenesc, şi se servesc fierbinţi.
Pofta buna!