Batog de crap cu sos de telina

Printeaza

Batog de crap cu sos de telina

Ingrediente:

  • 800g batog de crap
  • 1 ceapă mică
  • 400ml lapte
  • 4 tulpini de ţelină
  • 1 foaiede dafin
  • 200g smântână
  • 1 kg ceapă verde
  • 400g cartofi
  • 1 lingură făină
  • 10 boabe de piper
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Batog de crap cu sos de telina: Se curăţă batogul de oase şi se pune într-un vas împreună cu laptele, boabele de piper, foaia de dafin, ceapa curăţată, spălată şi tocată cât mai mărunt.

Se aco­peră vasul cu un capac, se pune pe aragaz la foc mic şi se lasă să fiarbă 10 minute.

Se scoate apoi peştele din lapte cu ajuto­rul unei spumiere, având grijă să nu se sfărâme şi se pune pe o farfurie întinsă, care se acoperă şi se ţine la cald.

Se pun tulpinile de ţelină, tăiate în cu­buleţe, în laptele în care a fiert batogul şi se fierbe în continua­re laptele, încă 20-30 de minute sau până când ţelina este bine fiartă, apoi se strecoară printr-o sită deasă şi se pasează ceea ce rămâne în sită.

Se amestecă piureul obţinut cu laptele stre­curat. Se toacă mărunt ceapa verde, se căleşte 3 minute în ulei, apoi se pune făina. Se lasă să se rumenească un minut, după care se stinge cu laptele strecurat, amestecat cu piureul de ţelină şi se adaugă smântână.

Se potriveşte de sare şi piper, dacă e cazul, şi se mai dă totul în 2-3 clocote, anestecând în­continuu. Se servesc bucăţile de peşte cu sos, împreună cu car­tofi natur, presăraţi cu pătrunjel tocat mărunt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.