Baton cu legume şi caşcaval
PrinteazaBaton cu legume şi caşcaval din: cartofi, morcov, fasole verde, mazare, ardei gras, ghimbir, seminte de chimen, ceapa rosie, oua, ciuperci, spanac, cascaval, pesmet, sare, piper, ulei, otet.
- doi cartofi
- un morcov
- 100 g fasole verde
- 100 g mazare
- un ardei gras
- ghimbir ras
- o lingurita cu seminte de chimen
- o ceapa rosie
- doua oua
- 200 g ciuperci
- 300 g spanac
- 200 g cascaval
- 100 g pesmet
- sare
- piper
- ulei
- otet
Mod de preparare:
Cartofii şi morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se presează ca să se elimine sucul. Fasolea verde se curăţă de codiţe, se spală şi se toacă mărunt. Ceapa roşie se curăţă de foi, se spală şi se toacă.
Se pun legumele într-un bol, se adaugă o jumătate de linguriţă cu ghimbir ras, seminţele de chimen întregi sau pisate, ciupercile tocate mărunt şi ouăle. Se condimentează, se amestecă, iar dacă compoziţia este prea moale se adaugă pesmet.
Se pune compoziţie în palmă, se aşază o bucăţică de caşcaval şi se acoperă cu amestec. Se modelează sub formă de baton, se trece prin pesmet şi se aşază pe un platou. Se procedează la fel cu restul compoziţiei, se prăjesc în ulei încins şi se scot într-un bol tapetat cu hârtie absorbantă.
Se servesc ca atare sau cu o salata din spanac verde si sare, piper, ulei si otet.
Baton cu legume şi caşcaval
Pofta buna!
Felicitari pentru articol.Arata delicios.