Baton cu muslii
PrinteazaBaton cu muslii
- 150g zahăr muscovado
- l OOg margarina cu ulei de măsline
- 50g miere
- 300g cereale bogate în fibre
- 50g fructe uscate, tăiate mărunt
- l lingură de seminţe de in sau de susan
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se unge şi se tapetează cu hârtie de orez o tavă de 2.5cm adâncime si 18cm lăţime (nu folosiţi pergament căci se va dizolva în batonul de muslii). Se pun zahărul, margarina si mierea într-un bol mare şi se bagă la cuptorul cu microunde, la nivel high, timp de 2 minute.
Se amestecă pentru a se omogeniza.
Apoi se adaugă cerealele şi fructele uscate şi se toarnă în tavă, nivelând suprafaţa cu o lingură. Deasupra se presară seminţele de in sau de susan şi se coace timp de 20 de minute până ce compoziţia devine maroniu-aurie.
Se lasă la răcit în tavă timp de 30 de minute, apoi se taie în 12 batoane. Se împachetează în hârtie rezistentă la grăsimi şi se poate păstra într-un recipient sigilat până la o săptămână.
Pofta buna!
Imi plac cerealele, musli. Copiii mei le adora. Reteta asta o s-o pregatesc special pentru ei.