Baton cu legume şi caşcaval din: cartofi, morcov, fasole verde, mazare, ardei gras, ghimbir, seminte de chimen, ceapa rosie, oua, ciuperci, spanac, cascaval, pesmet, sare, piper, ulei, otet. Ingrediente: doi cartofi un morcov 100 g fasole verde 100 g mazare un ardei gras ghimbir ras o lingurita cu seminte de chimen o ceapa rosie doua […]
Baton cu nuca si ciocolata
PrinteazaBaton cu nuca si ciocolata din: unt, margarina, zahar, albusuri, faina, ciocolata de menaj, praf de copt, alune, nuci, galbenusuri.
- 130 g unt sau margarina
- 130 g zahar
- 3 albusuri
- 130 g faina
- 130 g ciocolata de menaj, maruntita
- 1 praf de copt
- 80 g alune sau nuci rase
- 3 galbenusuri
Ingrediente pentru decorare:
- 100 g nuci maruntite mai gros
Mod de preparare:
Freci untul sau margarina pana ce capata un aspect spumos, apoi adaugi treptat zaharul si galbenusurile.
In continuare adaugi faina, praful de copt, ciocolata maruntita si alunele sau nucile rase.
Bati spuma albusurile si le adaugi la final.
Intinzi compozitia obtinuta pe o tava unsa si presari nucile sau alunele maruntite mai mare.
Tai compozitia coapta in forma de baton.
Pofta buna!
poate iti place si:
Baton cu muslii
Baton cu muslii Ingrediente: 150g zahăr muscovado l OOg margarina cu ulei de măsline 50g miere 300g cereale bogate în fibre 50g fructe uscate, tăiate mărunt l lingură de seminţe de in sau de susan Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se unge şi se tapetează cu hârtie de orez o tavă de […]
Biscuiti in doua culori
Biscuiti in doua culori din: oua, unt, zahar, vanilei, faina, praf de copt, cacao. Ingrediente: 2 albuşuri Pentru aluatul de vanilie: 12 linguri cu unt 75 g zahăr 1 lingură cu esenţă de vanilie 1 gălbenuş 170 g făină Pentru aluatul de cacao: 8 linguri cu unt 115 g zahăr 1 lingură cu esenţă de vanilie […]
Baton de hamsii
Baton de hamsii Ingrediente: 500 g hamsii sărate 2 căni făină 1 pachet margarină 5 linguri apă 2 linguri oţet 1-2 ouă pentru uns Mod de preparare: Faci aluatul din făină, margarină, apă şi oţet. Este bine să-l prepari cu o zi înainte şi să-l ţii la rece. Intinzi o foaie de circa 3 […]
Pofta buna!