Bautura cu miere si rom din: rom, oua, lapte, miere. Ingrediente: 1/4 l rom 2 ouă 1/4 ceaşcă miere 1/4 litru lapte Mod de preparare: Se bat 1/4 l rom, 2 ouă, 1/4 ceaşcă miere, 1/4 litru lapte cu mixerul, amestecându-se cât mai bine. Se serveşte foarte rece, adăugându-se cubuleţe de gheaţă. […]
Bautura aromata cu mere
PrinteazaBautura aromata cu mere din: miere, miere, scortisoara, cuisoare si lamaie.
- 10 mere
- 4 linguri miere
- 1 lingura scortisoara macinata
- 5-6 cuisoare parfumate
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Speli merele, le cureti de coaja, le tai felii sau cuburi, apoi le treci prin storcator. Opresti jumatate din mar pentru decor.
Il tai felii subtiri si-l stropesti cu putina zama de lamaie. Adaugi mierea, cuisoarele parfumate si restul de zeama de lamaie.
Amesteci cu o lingura de lemn si repartizezi bautura in pahare.
Pui deasupra feliile de mar oparite, cuburi de gheata (optional), presari scortisoara macinata si servesti.
Savurati!
poate iti place si:
Bautura pentru fumatori din: ghimbir, turmeric, ananas. Ingrediente: rădăcină de ghimbir 1 linguriţă turmeric 3 felii ananas Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele într-un blender cu putere mare, până se omogenizează. Ghimbirul şi turmericul sunt condimente cu uimitoare proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare, contribuind la reducerea iritaţiilor produse de fumat la nivelul […]
Bautura racoritoare cu mar si menta
Bautura racoritoare cu mar si menta din: merisor, menta, mar, apa. Ingrediente: 4 linguri de merişor uscat 2 crenguţe de mentă proaspătă 1 măr, decojit şi feliat 470 ml de apă proaspăt fiartă Mod de preparare: Puneţi ingredientele într-un vas mare şi turnaţi apă peste ele. Lăsaţi-le acolo timp de o oră. Strecuraţi-le […]
Bautura traditionala din Germania
Numele acestei băuturi tradiţionale din Germania înseamnă literal „bol cu cleşti de foc” şi se referă la un punci festiv, băut după o ceremonie elaborată. Băutura este similară vinului fiert Gluhwein, în limba germană şi se prepară ca un fondue, într-un bol suspendat deasupra unei flăcări. In acesta se încălzesc uşor vin roşu, citrice şi […]
Savurati!