Bavarez cu cafea

Printeaza

 Bavarez cu cafea

Ingrediente:Bavarez cu cafea

  • 1/4 l lapte
  • 4 linguri esenţă de cafea
  • 3-4 foi gelatină (20 g)
  • 300 g fişcă bătută
  • 200 g zahăr
  • vanilie
  • 4 ouă

 

Mod de preparare:

Laptele se fierbe cu vanilia, zahărul şi cu cafeaua, apoi se amestecă cu ouăle bătute cu telul.

Se pune gelatina (care a fost muiată în apă rece) şi se strecoară.

Cind s-a răcit, se amestecă cu frişca bătută şi se pune in fri­gider, intr-o formă de şarlotă sau în alte forme.

Se răstoarnă pe platou şi se garniseşte cu frişca bătută. Pentru a ieşi uşor, se bagă forma puţin în apă fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.