Bavarez cu vanilie
PrinteazaBavarez cu vanilie
- 1/4 1 lapte
- 1/2 baton vanilie
- 150 g zahăr
- 4-5 foi gelatină
- 2 ouă
- 3 gălbenuşuri
- 250 g frişca
Mod de preparare:
Laptele se fierbe cu zahărul şi cu vanilia. Ouăle se amestecă şi se bat bine şi cînd laptele fierbe încă se amestecă cu ouăle, apoi gelatina (care a fost muiată înainte în apă rece).
Se strecoară cînd este rece şi se amestecă cu 250 g frişcă bătută.
Se pune în formă de şarlotă sau în forme diferite şi se bagă la frigider. Cînd s-a gelatinat se răstoarnă în farfurie şi se garniseşte cu frişcă bătută.
Separat se poate servi cu sirop sau căpşuni. Pentru a ieşi uşor, se bagă puţin forma in apă fierbinte.
Pofta buna!