Bavareza cu cafea
PrinteazaBavareza cu cafea din: zahar, lapte, gelatina, cafea, frisca, galbenus.
- 100 g zahăr
- 100 ml lapte rece
- 15 g gelatină
- 50 ml cafea mai tare
- 250 g frişcă bătută
- 2 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, laptele şi cafeaua. Pui vasul pe foc slab şi amesteci încontinuu, până se îngroaşă compoziţia.
Cât este fierbinte, o amesteci cu gelatina, care a stat timp de 1 oră înmuiată într-o cantitate triplă de apă rece. Laşi crema pe foc 1-2 minute, bătând mereu cu telul sau în abur.
Laşi compoziţia să se răcească şi, când se coagulează, o amesteci cu frişca, după care pui crema în cupe. Dai cupele la rece până se întăreşte. Poţi răsturna crema pe farfurie şi o ornezi cu frişcă.
Pofta buna!